zilvergaren.nl

zilvergaren.nl

start-groot.jpg
start-klein.jpg

Diabetische voeten

Best4Feet voetverband: Verantwoorde preventie voor de diabetische voet

Vooral diabetici worden door voetproblemen geplaagd: neuropathie bijvoorbeeld leidt bij diabetes tot verminderde zweetafscheiding, een drogere huid en vaak ook tot een verminderd pijngevoel, waardoor de kans op infecties wordt vergroot omdat verwondingen niet of te laat worden waargenomen.
Het genezingsproces van wondjes kan door de eventueel verminderde bloedcirculatie extra worden vertraagd. Om deze redenen moeten diabetische voeten permanent worden gecontroleerd en is preventiemanagement voor de diabeticus van essentieel belang.

Speciaal wat preventie aangaat geldt ook bij verbandmiddelen van Best4Feet: zowel schoenen als verband mogen de huid op geen enkele wijze schuren of irriteren.

Zachte pasvorm zonder plooival en met vlakke, niet-voelbare naden zijn een MUST. Best4Feet verbandmiddelen bieden deze voordelen en de boord bevat bovendien geen rubber of elastiek. Het ingeweven zilvergaren (12%) zorgt voor een antibacteriële werking, hetgeen dit voetverband erg geschikt maakt voor toepassing bij de diabetische (probleem-)voet.

Werking:
Het zijn de bacteriën waardoor gewoonlijk ontstekingen ontstaan. De eigenschappen van zilver kunnen helpen processen te bevorderen.
Daarom vormen Best4Feet verbandmiddelen in de diabetische uitvoering (12% zilver) een uitstekende bescherming tegen voetproblemen en de ideale profylaxe voor diabetici. 


Antibacteriëel voetverband
Speciaal geschikt voor de diabetische voet

b4f_diasock_72dpi_kk.jpg   b4f_diastrumpf1_72dpi_kk.jpg
Best4Feet antibacteriëel voetverband Middel   Best4Feet antibacteriëel voetverband Lang

Best4Feet antibacteriëel voetverband is speciaal ontwikkeld voor de problemen die samengaan met huidproblemen aan de onderste extremiteiten zoals de diabetische voet. Dit verband beschikt over een extra zachte boord waarin geen rubber of elastiek is verwerkt. De boord geeft nauwelijks druk aan been en enkel en voorkomt hierdoor locale circulatiestoornissen.


Best4Feet antibacteriëel voetverband kort heeft dezelfde eigenschappen als de middel en lange uitvoering. In verband met een perfecte pasvorm beschikt het voetverband kort over een niet-knellende boord waarin elastiek is verwerkt.
Het voetverband kort kan worden gebruikt in combinatie met therapeutische elastieken kousen. Daarom is het voetverband kort ook verkrijgbaar in de kleur beige (huidkleur). Uitsluitend in de maten S, M en L

verbandvoet_new_huidkleur_72dpi_kl.jpg  verbandvoet_new_bw_72dpi_kl.jpg 

 

 Best4Feet antibacteriëel voetverband kort

 


De toepassing van zilvergaren (12%) in Best4Feet verbandmiddelen heeft een wetenschappelijk bewezen antibacteriële en schimmeldodende werking. De effectiviteit van deze eigenschappen is in de medische wereld alom bekend en heeft tal van medische toepassingen. De effectiviteit van zilver is uitgebreid gedocumenteerd.

Doordat het zilvergaren aan de binnenzijde van het gehele verband is verwerkt, zorgt dit er voor dat de gehele voet, enkel en/of onderbeen in aanraking komt met het pure zilver.

De naden van de Best4Feet verbandmiddelen zijn niet voelbaar. Door de uitstekende pasvorm is het verband comfortabel in het dagelijkse gebruik en het helpt tevens plooivorming te voorkomen.

De lage drukwaarden van het Best4Feet antibacteriële voetverband zijn speciaal van toepassing voor patiënten Diabetes Mellitus en voorkomen arteriële complicaties aan het onderbeen.

Best4Feet voetverband maakt deel uit van het basispakket van de zorgverzekeraars. 
Heeft u vragen over de vergoeding? Bel: 0800-6334225 (gratis nummer) of stuur ons een bericht

wohlfuehlbund_72dpi_kkm.jpg   Best4Feet voetverband veroorzaakt geen lokale drukpunten. De dunne zachte boord aan de bovenzijde is knelvrij en veroorzaakt geen lokale circulatiestoornis, de druk bedraagt max. 3,0 - 6,0 mmHg. Deze waarden zijn vastgesteld door het gerenommeerde Duitse Textilinstitut Thüringen-Vogtland. Klik hier voor een PDF bestand met meer informatie.

Best4Feet antibacteriële verbandmiddelen vormen een uitermate belangrijke preventie tegen mogelijke infecties en andere ongemakken die de diabetische voet met zich meebrengt
Statische lading: het zilvergaren is een goede geleider. Best4Feet verbandmiddelen werken daardoor anti-statisch en zijn hierdoor ESD* -veilig en geschikt voor gebruik in EPA** (DIN EN 61340-5-1, DIN EN 1149-2)
  esd-sicher_kk.jpg

*   Electro Static Discharge
** Electrostatic Prorection Area

    Op de Best4Feet verbandmiddelen is de CE-markering volgens de richtlijn 93/42/EEG voor medische hulpmiddellen klasse 1 van toepassing

Best4Feet verbandmiddelen bevatten geen rubber of elastiek. Het puur natuurlijke zilver heeft zich door een speciaal procedé blijvend gehecht aan een polymeer. Dit proces zorgt ervoor dat de effectiviteit van de eigenschappen permanent is en niet verloren gaat gedurende het gebruik. Dit in tegenstelling tot waarnemingen bij chemisch geïmpregneerd textiel.

Best4Feet verbandmiddelen bevatten geen toxische en/of allergische bestanddelen en voldoen aan de hoge eisen van de OEKOTEX-100 standaard in Duitsland

   

Best4Feet verbandmiddelen voor toepassing bij chronische huidaandoeningen hebben de volgende voordelen:

  • Perfect maatwerk van hoge kwaliteit
  • Uitstekende cosmetische acceptatie
  • Uiterst snel werkzaam en effectief
  • Diverse maten, kleuren en uitvoeringen
  • Samenstelling zonder rubber en elastiek
  • Dag en nacht te dragen
  • Wasmachinebestendig tot 40°C
  • Werking blijft ook na veelvuldig wassen behouden
Best4Feet voetverband maakt deel uit van het basispakket van de zorgverzekeraars. Best4Feet antibacteriële verbandmiddelen (12% zilver) worden op voorschrift van de behandelend arts en via de apotheek verstrekt.
Wilt u hierover uitleg? Wij beantwoorden graag uw vragen. Bel onze infolijn: 0800-6334225
Ook kunt u onze informatiebrochure 'Zilververbandmiddelen' aanvragen.

Belangrijk: de hiergenoemde verbandmiddelen zijn dus niet via winkel of website verkrijgbaar. Deze worden uitsluitend door tussenkomst van uw behandelend arts door uw apotheek verstrekt.

 

         Best4Feet voetverband        

Best4Feet zilversokken

Zilver

12%

9%

Boord

gebreid, zonder elastiek

met elastiek

Verkrijgbaar

Arts / Apotheek

Therapeut / Webwinkel


 
   b4flogoreghirestrans72dpi.jpg
Antibacteriëel voetverband Kort
12% zilver
Kleuren: wit, zwart
Beige (huidkleur) in maat S, M + L

Maten:
S    (35-37)
M   (38-40)
L    (41-43)
XL  (44-46)
XXL (47-50)

Per 2 stuks verpakt   
 receptform_voetje.jpg
   

b4flogoreghirestrans72dpi.jpgAntibacteriëel voetverband Middel
12% zilver
Kleuren: wit, zwart
Beige (huidkleur) in maat S, M + L

Maten:
XS  (32-34)
S    (35-37)
M   (38-40)
L    (41-43)
XL  (44-46)
XXL (47-50)

Per 2 stuks verpakt 

 receptform_sok.jpg
   
 b4flogoreghirestrans72dpi.jpg
Antibacteriëel voetverband Lang
12% zilver
Kleuren: wit, zwart
Beige (huidkleur) in maat S, M + L

Maten:
S    (35-37)
M   (38-40)
L    (41-43)
XL  (44-46)
XXL (47-50) 

Per 2 stuks verpakt 

 receptform_kniekous.jpg

zilverg__diab_voet_72dpi.jpg

Meer weten?
Bel: 0800-6334225 (gratis nummer) 


 
 

skafit-logo-nieuw

 

Pict-Bel-Gratis.jpg

Skafit Gezondheidproducten


www.best4body.nl